Svetové výdavky na zbrojenie vlani stúpli - Schönwiesner, Roman
Vzostup svetových výdavkov na zbrojenie v r. 2002. Vlaňajší rast vystriedal tri roky nepretržitého poklesu. Za vlaňajším rastom stoja hlavne teroristické útoky na USA v septembri 2001. Vojenské výdavky vybraných krajín - najviac míňajú USA. Výdavky európskeho krídla NATO. Export zbraní.