Ekonomická sloboda je kľúčová pre rozvoj krajiny - Oravec, Ján
Výsledky najnovšieho rebríčka ekonomickej slobody za rok 2001. Ekonomická sloboda vo svete sa zlepšuje, ako vyplýva z Výročnej správy o ekonomickej slobode. V roku 2001 dosiahla priemerná úroveň ekonomickej slobody vo svete 6,35 na desaťbodovej stupnici.