Emocionálna inteligencia v práci manažéra - Sulíková, Rozália
Nové podmienky externého prostredia organizácií si vyžaduje i ich nový model, novú filozofiu i kultúru, nové kompetentnosti pracovníkov i manažérov na všetkých úrovniach riadenia. Mnohé organizácie nastupujú novú cestu tzv. učiacich sa organizácií. V súvislosti s osobnostnými kvalitami manažérov sa stretávame s emocionálnou inteligenciou, ako súčasťou emocionálnej kompetentnosti. Pojem emocionálna kompetentnosť. Vplyv emocionálnej inteligencie na efektivitu organizácie. Kategorizácia toho, čo tvorí emocionálnu inteligenciu.