Influence of subsidies on the economic result of agricultural firms in production and marginal areas - Střeleček, František
Príspevok je rozdelený do štyroch častí, z ktorých prvá sa zaoberá podpornou a dotačnou politikou štátu v roku 2001. Druhá časť uvádza vývoj dotácií v produkčných a marginálnych oblastiach v časovej rade od r. 1996-2001 a vplyv dotácií na hospodársky výsledok priemerného poľnohospodárskeho podniku. Ďalšia časť monitoruje objem dotácií a hospodársky výsledok u výberového súboru totožných podnikov v rozmedzí od r. 1997-2001. V poslednej časti je hodnotený objem dotácií rezdelených podľa dotačných titulov v r. 2001 u priemerného poľnohospodárskeho podniku v určitej nadmorskej výške.