Corporate governance vs. crisis of company - Moulis, Pavel
Zisťovanie príčin krízy podnikov. Zistenia boli zhrnuté do ukazovateľov o príčinách krízy podniku. Skutočnými príčinami krízy je neexistencia účinných kontrolných mechanizmov podniku, predovšetkým mechanizmov "prirodzených". Prirodzenými kontrolnými mechanizmami je nutné rozmieť také, ktoré vznikajú z podstaty akciových spoločností. V tomto zmysle kontrolné mechanizmy pôsobia na základe všeobecných ekonomických princípov. Predpokladom efektívneho fungovania ekonomických princípov je existencia štandardných premenných týchto vzťahov, t.j. existencia relevantných záujmových skupín.