<The> Analysis of proposals of the Common Agricultural Policy reform and its impacts for the EU - Vosejpková, Marcela
Spoločná poľnohospodárska politika (CAP) má povahu vysoko ochranárskej politiky štátov EÚ. Pokrýva celú radu opatrení, ktoré priamo narušujú trh a ovplyvňuje príjmy poľnohospodárov vyplácané v závislosti na ich produkcii. Tretia reforma CAP, ktorá sa pripravuje a mala by vojsť do platnosti v r. 2006 je nazvaná Strednodobou správou (MTR). Táto reforma spočíva v udržaní a zvýšení dôvery spotrebiteľov a v presune ku konkurencieschopnejšiemu poľnohospodárstvu. V článku je urobený pokus o prierezovú sumarizáciu a analýzu dopadov MTR na EÚ.