Komparácia metód oceňovania v medzinárodnom účtovníctve - Kočner, Marián
V systéme postupnej aproximácie účtovných metód a zásad sa nastoľuje otázka vzájomnej kompatibility účtovných výstupov z dôvodu daňových, manažérskych a vlastníckych aspektov. Prvým krokom k dosiahnutiu uvedeného cieľa je zabezpečiť kompatibilitu vo vykazovaní majetku a záväzkov systémom spoločného oceňovania, resp. preceňovania ich jednotlivých položiek.