Od UCP 500 až po ISBP dokumentární akreditiv a jeho vývoj v posledních deseti letech - Anderle, Pavel
Definícia a história dokumentárneho akreditívu. Poslednú revíziu celosvetovo používaných pravidiel pre dokumentárne akreditívy predstavujú "Jednotné zvyklosti a pravidlá pre dokumentárne akreditívy", revízia 1993, publikácia ICC č. 500 (UCP 500). Stanoviská vydané k UCP 500 v roku 1994. Dodatok k UCP 500 pre elektronickú prezentáciu (platí od roku 2002). Začiatkom roka 2003 vydala Banková komisia publikáciu ICC č. 645 (ISBP).