K snahám o aplikovanie Baťovho spôsobu hospodárenia v povojnovom Československu - Londák, Miroslav
Presadenie systému plánovaného hospodárstva v Československu po skončení 2. svetovej vojny. Vznik viacsektorovej ekonomiky po skončení prvej etapy znárodnenia na jeseň 1945. Spôsob hospodárenia ako sa vyvinul v Baťu v povojnových rokoch. Podniková samospráva a politika KSČ.