Niektoré aspekty rozmiestnenia obyvateľstva SR vo vzťahu k dostupnosti železničnej siete - Horňák, Marcel
Železnica ako faktor koncentrácie obyvateľstva. Obyvateľstvo v obciach s prístupom k železničnej osobnej doprave. Obce a obyvateľstvo SR na 25 regionálnych tratiach so zastavením osobnej prepravy k 1. 2. 2003.