Rozhodujúce daňové a ekonomické stimuly hospodárskeho rastu (tzv. ekonomického zázraku) Írska - Jurčíková, Božena
Írsko sa od druhej polovice 90-tych rokov zaraďuje medzi najvyspelejšie krajiny Európskej únie. Obdobie zahájenia ekonomického zázraku, stimuly pre rast ekonomiky, výdavky na výskum a vývoj, opatrenia na udržanie hospodárskej úrovne a pre ďalší rozvoj Írska.