Dluhová politika - kredibilita a instituce - Pavelek, Petr
Teoretické a inštitucionálne aspekty modernej politiky dlhového manažmentu štátu. Teoretické východiská koncipovania optimálnej dlhovej stratégie. Súvislosti dlhovej politiky a flexibilného chovania inflácie realizovaného politicky nezávislou centrálnou bankou. Modely inštitucionálneho usporiadania dlhového manažmentu a prax v ČR. Úloha transparentnosti a zodpovednosti pri riadení štátneho dlhu.