Jednotná mena - výhoda alebo výzva príspevok do diskusie - Šoltés, Michal
Zodpovednosť za realizáciu menovej politiky v eurozóne má Európska centrálna banka. Zavedenie jednotnej meny povedie k ďalšej synchronizácii makroekonomického vývoja krajín eurozóny. Proces úplnej integrácie do menovej únie. Hlavné prínosy zavedenia jednotnej meny.