Medzi štátnym a trhovým systémom: porovnanie českej a slovinskej dôchodkovej reformy - Müllerová, Katharina
Situácia pred vojnou, dedičstvo socializmu, politický, ekonomický a demografický kontext, v ktorom sa realizujú reformy v Českej republike a Slovinsku. Východiskové spoločensko-ekonomické podmienky. Vplyv transformácie hospodárstva na verejnoprávne dôchodkové systémy. Teoretické a ideové zdroje dôchodkových reforiem. Priebeh dôchodkovej reformy v ČR a Slovinsku. Porovnanie zvolených typov politiky.