Sebavýchova dospelého človeka - sebazdokonaľovanie pre pracovný i mimopracovný život - Šírová, Lea
Aspekty sebavýchovy v dospelosti. Sebavýchova dospelých a sebazdokonaľovanie osobnosti. Etapy sebavýchovy dospelých. Etapa sebamotivácie. Etapa sebapoznávania. Voľba sebavýchovných cieľov. Výber a aplikácia sebavýchovných metód a prostriedkov. Etapa sebahodnotenia.