Prvé dva roky reformy úspory nepriniesli - Horníková, Zuzana
Reforma verejnej správy a s ňou spojená racionalizácia počtu zamestnancov verejným výdavkom výrazne nepomohla. Prvé výrazné efekty pre štátny rozpočet by mal prinisť až budúci rok. Rezervy sú najmä v školstve a zdravotníctve. Rezervy v hospodárení samospráv zostávajú. Pokračovanie decentralizácie krajských a okresných úradov. Nové úrady. Prepúšťanie na etapy - dobrý základ na dlhodobú racionalizáciu.