Úroveň cien - jedno z rizík vstupu Slovenska do Európskej únie - Cár, Mikuláš
Kvantifikácia východiskovej situácie úrovne cien tovarov a služieb na Slovensku a jej porovnanie s priemernou úrovňou cien porovnateľných tovarov a služieb vkrajinách EÚ-15 ma základe údajov z európskeho porovnávacieho programu z roku 2000. Použitie parity kúpnej sily. Poukázanie na riziko, ktoré so vstupom SR do EÚ vyvolá potreba úprav hlavne cien tzv. neobchodovateľných tovarov a služieb smerom k ich priemernej úrovni v krajinách EÚ.