Konjunkturálny prieskum v sektore služieb - Gálová, Zuzana
Konjunkturálny prieskum v službách patrí medzi tzv. kvalitatívne prieskumy. Vybranej vzorke respondentov sú predložené otázky o ich názore na skúmanú ekonomickú veličinu. V sektore služieb sú otázky zamerané na vývoj podnikateľskej situácie, na oblasť dopytu, súčasnú a očakávanú zamestnanosť a vývoj cien služieb. Výsledky sú publikované v štruktúre podľa jednotlivých segmentov služieb, ale k dispozícii je aj štruktúra podľa počtu zamestnancov a podľa sídla podniku.