Európska dimenzia udržateľného priestorového rozvoja - Finka, Maroš
Integračné procesy smerujúce k rozšíreniu Európskej únie vedú k významnému nárastu priestorových dosahov aktivít sídlenia, nielen čo sa týka rozlohy a počtu obyvateľov, ale aj priestorovej diverzity. Ciele a princípy pre oblasti priestorového plánovania podľa dokumentu Princípy európskej politiky priestorového rozvoja. Európska politika miest a obcí. Aktívna politika EÚ v oblasti priestorového rozvoja.