Motivačné úrazové poistenie bude až o tri roky, aj to iba symbolické - Horníková, Zuzana
Význam pre podnikateľov - bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci (BOZP). Vývoj úrazovosti pri práci za rok 2002 - neprišlo k výraznejšiemu zlepšeniu oproti ostatným rokom. Ústava podrobne definuje práva a povinnosti v oblasti BOZP. Odbory a BOZP. Podnikatelia neberú uplatňovanie BOZP celkom vážne. Odvolávajú sa na vysokú finančnú náročnosť BOZP. Motivácia ako donútiť zamestnávateľov venovať sa BOZP.