Štátny rozpočet prichádza ročne o miliardy korún daní z bánk - Kláseková, Martina
Zavedenie rovnej dane zminimalizuje obchádzanie platenia daní z príjmov zo štátnych dlhopisov. Porovnanie čistého zisku a zaplatenej dane bankového sektora. Prepieraniu kupónov by malo odzvoniť. Dočasné riešenie. Nízke dane bánk. Hospodársky výsledok a daň z príjmu domácich bánk.