Jeden z pohľadov na vývoj teórie konkurencie - Tokárová, Mária
Konkurenčná politika má dlhú tradíciu, možno ju sledovať od najstarších čias. Vývoj teorie a konceptov konkurencie v 20. storočí. Inštrumentalistický a systémovo-politický prístup k problémom konkurencie po 2. svetovej vojne.