Eurobarometer zaradil Slovákov medzi najväčších pesimistov - Schönwiesner, Roman
Vzťah a očakávania občanov kandidátskych krajín od blížiaceho sa členstva v EÚ. Názory členov a kandidátov sú rozdielne. Otázka kvality života. Demokracia s medzerami. Zvýšenie informovanosti kandidátskych krajín o EÚ. Ústava a budúce zmeny. Pesimizmus Slovákov.