Ekonomická revue cestovného ruchu recenzovaný vedecký časopis Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici
Uverejňuje pôvodné state a analytické štúdie domácich a zahraničných autorov zamerané na rozvíjanie teórie cestovného ruchu, utvára priestor pre odbornú diskusiu o aktuálnych problémoch cestovného ruchu na Slovensku a v európskom kontexte, prináša recenzie a anotácie publikácií užitočných pre teoretikov a praktikov cestovného ruchu. O uverejnených statiach prináša referencie CIRET (Centre International de Recherches et d'Etudes Touristique) vo Francúzsku.